top of page

Hur beställer man en ny Dehler?

Ibland hör vi att man vill undvika att beställa en ny båt för att det är för krångligt. Är det så? Nja! Det är en likande process som att beställa ett nytt hus, eller att speca en ny lägenhet eller bil. När detta är klart (låst), så bygger fabriken, och man får ha lite tålamod. Svårt? Nej!

 

Så här går till.

1. Upprättande av köpeavtal enligt riktlinjer från Sweboat, med Köpeavtalet medföljer fakturan för handpenningen. I det här läget har vi specat båten med val av färg och material för dynor/segel/trä osv. 

 

2. Dehler Sverige beställer nu en Dehler för din räkning av Hanse Yachts. Vid beställningen skapas ett kontraktsnummer med ditt efternamn till ordern.

 

Ett exempel: Dehler 38SQ beställs. Båten byggs enligt: D38#500 ”Andersson”. Kontraktsnumret skall inte förväxlas med båtens serienummer som blir DE-DEH osv. När vi betalar fakturan på handpenningen, så får du en kopia på betalningen till varvet.
 
3. Varvet meddelar ca 10 arbetsdagar innan båten är färdig ett datum när båten är klar för besiktning. Besiktningen måste utföras inom 7 dagar från dagen då båten är färdig.

 

4. Dehler Sverige utfärdar nu slutfakturan. Efter det att båten är besiktigad och godkänd så betalar du slutfakturan.

5. När båten är besiktigad och betald, flyttas båten och ställs utanför varvets område för förvaring till våren eller sjösättning. Efter betalning så får du en nyckel till båten. Minimum tar det ca 3 veckor mellan besiktning till att slutleverans i vattnet kan ske. Denna tid åtgår till att bottenmåla, rigga, städa samt att testa alla funktioner på båten.

 

6. När båten är sjösatt så träffas vi på varvet igen för att göra provkörning i vattnet och testa/visa alla funktioner på nya båten. Observera att från detta datum gäller garantin.

7. Hemfärd. Nu är det bara att bunkra mat (finns stort köpcenter 1 km från varvet) och segla mot Sverige. Första stoppet brukar vara Bornholm (till Ostkusten) eller Malmö (till Västkusten).

Angör din hemmahamn med din nya Dehler!

 

Finansiering av en ny Dehler

Dehler Sverige samarbetar med Swedbank Finans för att du skall kunna få ett bra lån till din nya båt. Fördelen med ett båtlån är att båten fungerar som säkerhet. Du behöver inte belasta en ev. fastighet där det tillkommer kostnader för pantbrev etc., utan lånet är kopplat till båten.

 

Du kan få ansöka om lån för både en ny Dehler och en begagnad båt som köps av oss.

I bägge fallen så kan 80% av båtens försäljningspris finansieras eftersom Dehler Sverige är en godkänd fackhandlare, och dessutom medlem i Sweboat.


Du betalar 20% av båtens pris kontant och amorteringstiden kan vara upp till 25 år.

Under lånets löptid kan går det bra att göra extra amorteringar eller lösa lånet i förtid. Det fungerar alltså som ett rörligt lån.

Skicka gärna en förfrågan till oss, så får du en offert på hur det kan se ut. Vi kan ombesörja hela låneprocessen och vanligtvis får vi svar inom 24 timmar under vardagar. Vill du hellre kontakta Swedbank Finans direkt – skicka oss ett mail, så förmedlar vi kontakten.

Länk till Swedbank Finans Båtlån
Länk till snabb kalkyl

Om du har en båt som skall säljas

Nedan presenterar vi ett par alternativ:

Alternativ 1 - Du säljer själv.
Annons - t ex på blocket.se

 

Hur gör man en annons?

  • BRA bilder är viktigt, de skall fortfarande vara skarpa i förstorat läge. Är de inte det – använd dem inte.

  • Varför skall man köpa modellen? Beskriv fördelarna med modellen.

  • Varför skall man köpa just ditt exemplar? Gör din båt unik på något sätt.

  • Vad får man vid köp av din båt? Detta brukar de flesta lyckats med – långa listor med saker som följer med.

 

Trenden är att det är svårare att sälja privat, köparen vill ha finansiering, trygghet (veta att säljaren äger. båten utan skuld osv.), varudeklarerad båt osv. Det går absolut att sälja själv, men marknaden håller på att ändras till förmån för båtmäklare.

Alternativ 2 - Du väljer en båtmäklare

Båtmäklaren säljer din båt på uppdrag precis som en fastighetsmäklare, antingen på sin brygga eller på din. Termerna är ganska lika med någon procentsats på båtens försäljningspris. Det viktiga är att mäklaren är pålitlig, med Track Record, samt annonserar din båt på ett bra sätt.

Båtmäklare erbjuder finansiering (då är båten säkerhet). Det betyder betydligt bättre villkor än att låna utan säkerhet. Detta är ofta skillnaden mellan affär eller ej - om köparen inte kan finansiera båten utan att använda något annat som säkerhet.

Utöver detta märker vi att köparen känner sig trygg med att köpa av en båtmäklare, vilket drastiskt ökar chansen att få din båt såld.

 

Alternativ 3 - Dehler Sverige säljer båten

Dehler Sverige säljer båten om det är en Dehler du vill sälja.

Det här är samma struktur som om en båtmäklare säljer din båt. Dock, ett par skillnader, vi har ett aktivt register på bara kunder som söker Dehler båtar, vi kan dessa båtar hyfsat bra, och båten kan visas på vår Dehler-brygga tillsammans med andra fina Dehlers.

Vi är märkeshandlaren för Dehler i Sverige, med dess fördelar.

 

Inbyte

Detta är något som också kan erbjudas. Ofta betalar vi ca 80% av båtens marknadsvärde vid inbyte. Kan också vara så här att vi vid kontraktstillfället erbjuder en inköpsoption, om båtmäklaren eller du själv inte lyckas sälja din båt innan den nya Dehler är klar för leverans, då aktiverar vi inbytesoptionen och tar din båt i inbyte. Då riskerad då inte att äga två båtar samtidigt. Inbytesoptionen beror i hög grad av vilken båt du har idag.

bottom of page